Cultuurtraining

Bent u al succesvol op de Duitse markt maar hebben uw medewerkers een opfriscursus Duitse zakencultuur nodig of heeft u nieuwe medewerkers? Dan kunnen wij uw mensen optimaal voorbereiden op hun werk in Duitsland.

Zaken doen in Duitsland vanuit Nederland
Daarvoor is een goed begrijp nodig van Duitsers en hun stijl van zaken doen. We begeleiden u bij het verbeteren van de communicatie met uw Duitse zakenpartners, bij het opzetten van Duits/ Nederlandse teams binnen uw bedrijf en bij het verbeteren van de communicatie tussen uw Duitse en Nederlandse medewerkers. Ook een grondige voorbereiding op een leidinggevende functie in Duitsland is een van onze specialisaties.

Onze cultuurtrainers zijn native speakers Duits met ruime ervaring op de Duitse markt. Wij verzorgen cultuurtrainingen over omgangsvormen in het Duitse bedrijfsleven. Daarbij leveren we maatwerk op basis van uw bedrijfssituatie. Deze trainingen kunnen individueel of in groepsverband worden verzorgd en worden in het Nederlands of in het Duits aangeboden.

Wonen en werken in Duitsland
Als u voor langere tijd in Duitsland gaat wonen en werken spelen een aantal andere aspecten een rol. Wat zijn de gangbare gedragspatronen in Duitsland en hoe wijken die af van de culturele programmering van Nederlanders in de dagelijkse omgang? Wat is de invloed van die cultuurverschillen op de communicatie? Hoe zijn de sociale omgangsvormen?

Ook daarvoor bieden wij trainingen op maat aan die afgestemd zijn op uw behoeften en op die van uw eventuele partner en/of kinderen. Aan de hand van een aantal do’s en dont’s worden instrumenten aangereikt om goed te kunnen omgaan met (cultureel bepaalde) aanpassingsproblemen.